Masterclass Santiago Vazquez

Een fantastische workshop gevolgd van Santiago Vazquez, de grondlegger van 'Rhythm with Signs'. Het ging via zoom en ik was reuze benieuwd hoe het zou gaan. Klaar met Sabar en oordoppen bij de hand logde ik in.

Het was totaal anders. Ruim 2 uur nam Santiago ons (Bombito percussion spelers en anderen) mee naar het ontstaan van het improviserend spelen op basis van tekens van de conductor, legde uit hoe partijen elkaar kunnen uitdagen of juist smoren en voor ik het wist stond ik achter mijn laptop te klappen, neuriën en te stappen tegelijkertijd.

Sprakeloos was ik van zijn theorie, waar hij nu verder onderzoek naar doet, hoe ritmes bepaalde delen van het lichaam aanspreken; het ene gaat zitten in de schouders, de andere spreekt juist de knieën aan……
Wordt binnenkort vervolgd en ik ben er zeker weer bij! (Susanne)

Door: SusanneMay 11, 2021
cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram